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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Arroz e Feijão.
Data corrente:  26/10/2004
Data da última atualização:  27/10/2004
Autoria:  MARTINS FILHO, S.; SEDIYAMA, C. S.; REGAZZI, A. J.; PETERNELLI, L. A.
Título:  Genetic analysis of soybean resistance to Cercospora sojina Hara.
Ano de publicação:  2002
Fonte/Imprenta:  Crop Breeding and Applied Biotechnology, Londrina, v. 2, n. 4, p. 549-555, Dec. 2002.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The genotypic variability of the resistance to Cercospora sojina can be used in breeding programs to develop soybean cultivars. The characterization of progenitors and the genetic system involved allow the breeder to select the best progenitors, breeding method and selection procedure to be used. In this study a diallel of four soybean cultivars including the parents and all possible hybrids but the reciprocals were tested. Three resistant cultivars (Cristalina, Paraná and Uberaba) and a susceptible one (Bossier) and their F1 populations were inoculated with the monosporic isolate identified as race 4. Results demonstrate that the resistance to C. sojina is controllled by a dominant gene or a gene-block, additive genetic effect and dominance are involved; the contribution of the environmental variation is minimum; and the interaction among the genes ranges from the partial to the complete dominance type, depending on the characteristics used in the evaluation of the resistance.
Palavras-Chave:  Análise genética; Dialle; Resistance; Soybean.
Thesagro:  Glycine Max; Resistência; Soja.
Thesaurus Nal:  frogeye leaf spot.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Arroz e Feijão (CNPAF)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPAF21771 - 1ADDAP - --631.05C2004.00126
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Agropecuária Oeste.
Data corrente:  17/09/2018
Data da última atualização:  23/11/2018
Tipo da produção científica:  Capítulo em Livro Técnico-Científico
Autoria:  MOTTA, I. de S.
Afiliação:  IVO DE SA MOTTA, CPAO.
Título:  Aproveitamento de materiais orgânicos e produção de húmus.
Ano de publicação:  2018
Fonte/Imprenta:  In: PEZARICO, C. R.; RETORE, M. (Ed.). Tecnologias para a agricultura familiar. 3. ed. rev. e atual. Dourados: Embrapa Agropecuária Oeste, 2018. il. color. (Embrapa Agropecuária Oeste. Documentos, 122).
Páginas:  p. 131-134
Idioma:  Português
Thesagro:  Adubo Orgânico; Agricultura Familiar; Compostagem; Húmus; Minhoca.
Thesaurus NAL:  Composting; Earthworms; Liquid fertilizers; Organic fertilizers.
Categoria do assunto:  A Sistemas de Cultivo
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/183066/1/132-135.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agropecuária Oeste (CPAO)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPAO36676 - 1UMTPL - DD
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